2011. május 26., csütörtök

Április 1. - Mindörökké Jasper casting

Jasper Hale – Jackson Rathbone
Bogi Bright – Vanessa Hudgens
Edward Cullen – Robert Pattinson
Bella Cullen – Kristen Stewart

Jackson a fejét vakargatva lépkedett a sminkes lakókocsi felé, és a szövegét olvasgatta. Elég rosszul aludt az éjjel, így most úgy érezte, muszáj átismételnie, amit tegnap bemagolt. Nagyot sóhajtott, majd zsebre vágta a lapokat, és benyitott. Vanessa már bent volt, és mint mindig, most is boldog mosollyal az arcán fogadta Jayt.

-          Jó reggelt! – trillázta, majd felpattant a székéből, és megölelte a fiút.
-          Neked is jó reggelt! – villantott fáradt mosolyt Jay, és visszaölelte a lányt.
-          Miért van olyan érzésem, hogy a mai munka kicsit nehezebben fog menni? – viccelődött Nessa, de azért végigsimított a Jay szeme alatti karikákon.
-          Hát igen… - motyogta a fiú, és lesütötte tekintetét. – Sajnálom, majd igyekszem összekapni magam – mosolygott.

A sminkes lány beültette őt a székbe, majd dolgozni kezdett a fáradt, nyúzott arcon. Morgolódott egy sort, hogy mégis hogyan lehet valaki ennyire kialvatlan, de mire végzett, Jay már olyan volt, mint mindig. A kedve is jobb lett, mert azok között volt, akiket szeretett. Nessa hozta neki a kis kontaktlencse tartót, majd Jay betette az aranybarna lencséket.

-          Valamiért a saját zöld színed jobban tetszik nekem – gondolkodott el Nessa, ahogyan Jayt bámulta a tükörből. A fiú kicsit zavarba jött, de csak jókedvűen mosolygott.
-          Kényelmesebb is – fűzte hozzá, mire mindketten felnevettek. Közben két újabb vendég érkezett, Rob és Kris.
-          Mi ez a nagy jókedv, így hajnalok hajnalán? – kérdezte álmosan Rob, miközben magához húzta Krist egy csókra. Nessa elnézett, mert úgy érezte, hogy túl intim a pillanat ahhoz, hogy ő ezt végignézze. Jay viszont már hozzászokott a páros viselkedéséhez, így nem zavartatta magát.
-          Nessa mindig ilyen jókedvű… engem meg feldob az, hogy ő ilyen – adta meg az egyszerű választ, majd intett egyet, és átslisszolt a másik kocsiba, ahol átöltözött.

Két óra múlva már Jay és Nessa teljes pompájukban álltak a kocsi mellett. Jackson fejében a jelenet elképzelt verziója pergett. Nessa felé lép, és két puszit ad, majd neki kell szorítania a kocsinak, és megcsókolni. Nem lesz gond! – mormogta magában a fiú. Kicsit izgult, hogy vajon hányszor kell megcsókolnia majd a lányt. Hogy vajon milyen lesz megcsókolni? Biztosan jó lesz… - gondolta, és nagyot nyelt. Elvégre profi színész volt, nem okozhatott ez gondot!
Ekkor a rendező mondta, hogy készüljenek.

Nessa beült a kocsi anyósülésére, és a nyitott ajtónál Jay felé fordult. Hallották, ahogyan utasításszerűen elindul a kamera, és elkezdődik a felvétel.
Nessa szeme biztatóan csillogott.

Jay megfogta a lány kezét, és kisegítette a kocsiból, ahogyan a forgatókönyvben le volt írva, majd ezek alapján Nessa kiszállt az autóból, és Jayre mosolygott. Nessát mindig jó érzés töltötte el, amikor az arany szempárba nézhetett, mert rettentő nagy boldogság volt számára az, hogy neki adták Bogi szerepét. És az sem volt utolsó szempont, hogy Jackson volt az, aki Jaspert játszotta. Kedvelte a fiút, és tetszett is neki, de lépni nem mert. Félt az elutasítástól, de amikor csak tehette Jay közelében volt.

-          Nem fáradtság! Szívesen teszem, és különben sincs autód még – mondta a szövegét Jay, és teljesen átérezte a vegetáriánus vámpír minden érzését.
-          Köszönöm! – mosolygott Nessa, és Jay felé lépett.

A szíve hevesen vert, ahogyan arra gondolt, hogy most mi következik. Tudta, mit kell tennie, ahogyan Jay is. Arcára kiültek az érzelmek, mintha tényleg lenne képessége, amivel érzékelné, hogy mire vágyik a lány. Kétség kívül remek színész volt. Nessa egy puszit hintett Jay arcára, majd súrolva annak ajkait, a másik oldalra is nyomott egyet. Jay nagyot nyelt, majd szerepe szerint, együtt mozdult Nessával. Ahogyan a lány elhajolt volna, úgy hajolt ő is vele. Nessa hátát a kocsinak vetette, majd belenézett a fiú szemeibe, aztán lenézett Jay ajkaira, és megnyalta a száját. Jackson ezt egy jelnek vette - s mi tagadás jól is gondolta -, és kezeit a kocsinak vetve megcsókolta Nessát. Lágyan, simogatóan, úgy ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Nessa végigsimított Jay mellkasán, a nyakán, majd kezei megállapodtak a fiú arcán. Végigcsókolta Jay arcát, Jasper sebhelyei vannak, majd elválva Jay bőrétől, hunyorgatva nézegetni kezdte a sebet.

-          Ennyi! – hangzott a rendező mély hangja, és Jay elmosolyodott, ahogyan Nessa nagyot sóhajtva a kocsinak dőlt.
-          Jó voltál – dicsérte meg a fiú, amibe Nessa bele is pirult.
-          Te is – motyogta. – Túl jó is! Nem szabadna így csókolnod a forgatásokon. Szegény nők még a végén szívinfarktust kapnak – mormolta, és szégyenlősen felnézett Jayre, aki elnevette magát.
-          Szóval jól csókolok? – vonogatta a szemöldökét, és ujjával oldalba bökte Nessát, aki csiklandósan arrébb ugrott.
-          Azért ne szállj el magadtól! – húzta fel az orrát.
-          Ezt megvettük! Jók voltatok! – hangzott a rendező. – Esik… - bosszankodott. – Akkor a jelenet folytatását később vesszük fel! Menjetek ruhacserére, a Cullen házas jelenthez! – utasította őket, és mindenki elindult a maga dolgára.

Nessa a lakókocsijában nyugtatta magát egy hideg ásványvíz kíséretében. Nagyon is a csók hatása alá került. Nem akarta, hogy bárki is meglássa ezt. Kicsit kellemetlenül érezte magát, hiszen pár évvel azért fiatalabb, mint Jay, és nem tudta, hogy mitévő legyen.
Aztán a kérdést el is döntötték helyette, hiszen mennie kellett tovább.

Később már a liftben ácsorgott Jay, Rob és Kris társaságában. Fent voltak a ruhák a negyedik emeleten, és lustaságukból fakadóan nem akartak lépcsőzni. Azonban a felvonó megremegett, amitől Nessa azonnal Jaybe kapaszkodott, majd a lift megállt. Jackson vigyorogva nézett le a kissé ijedt lányra. Ő már nem egyszer ragadt bent liftben, szóval nem volt számára ismeretlen dolog.

-          De jó… - sóhajtott Kris, majd lecsúszott a földre, és törökülésben helyet foglalt. Elég nagy volt a lift, így nem zavartatta magát. Rob megnyomta a vészcsengőt, majd leült Kris mellé, és magához húzta.
-          Briliáns – morogta Nessa, majd zavartan nézett Jayre, hiszen még mindig a fiú karját szorongatta. – Bocsi! – sütötte le a szemét.
-          Nem gond Nessa, bármikor! – vigyorgott Jay, majd lehúzta magával a lányt a földre.
-          És, hogy tetszik ez a légkör? – kérdezte Rob Nessát.
-          Hát, én nagyon jól érzem magam. Ez a két hét nagyon jó volt… szerintem – mosolygott Robra.
-          Szerintem is – fűzte hozzá Jay.
-          És nektek milyen? – kérdezte Vanessa.
-          Mi már ötödször vagyunk benne Bella és Edward szerepében… és még mindig nagy kihívás. De pont ezért jó – Rob megmosolyogta Kristen válaszát.
-          A legjobb benne persze, te vagy – susogta a lány fülébe, majd megcsókolta.
-          Hát igen, ha még szerelmet is nyer vele az ember – Nessa ismét zavarban volt.
-          Főnyereményt – mosolygott Kristen. – Bár kicsit bizarr, hogy minden csaj az én pasimat akarja… - húzta el a száját.
-          De a te pasid meg csak téged akar… szóval nem olyan nagy baj ez… - nyugtatta Rob.

Nessának új volt a légkörben ez a vibrálás, ami kettejükből áradt. Szerette volna, ha valaki őt is így szereti. Minden nehézség és fenntartás ellenére.
Jayre pillantott, s csak ekkor vette észre, hogy a fiú is őt nézi. Tekintetükben volt valami furcsa, ahogyan egymásra néztek. Úgy érezték, hogy szinte megszűnt a külvilág. Nessát már nem is zavarta, hogy négyen vannak egy liftben, ami két emelet között ragadt.
Egyszerre mozdultak a másik felé, és eltökélték magukban, hogy végre megízlelik egymás ajkát rendesen is. Nem csak egy jelenetben, nem csak olyan óvatoskodóan, ahogyan a vámpír-ember kapcsolat megkívánja. Igazi csókot akartak.

Ám mielőtt még szájuk találkozhatott volna, a lift zötykölődve elindult. Nessa és Jay is felsóhajtott, majd egy mosoly kíséretében felálltak, és nem törődve Kris és Rob kutató pillantásával, együtt léptek ki a liftből. Mindketten még az előző jelenet hatása alatt álltak, és mindkettejüknek egy gondolat járt a fejükben: mi lesz itt még a forgatás ideje alatt?

Nincsenek megjegyzések: